S monitorem na věčné časy

Abych zasvětil svůj monitor, posilněn kvalitní whisky, dárkem k narozeninám, v obou případech, sepisuji toto pojednán o herních zážitcích, koutcích, vyhlídkách a všem, co se k tomu pojí. Již léta používám k hraní zásadně TV, kterou jsem drze připojil k PC, nikoliv ke konzoli. Posed a velikost projekce mě vyhovuje a příjemně ladí při mých seancích, zatímco mě Sony či Microsoft nepřesvědčil o svých krabičkách. PC master race peace. Tím se ovšem značně znepříjemňují jiné aktivity spojené s počítacím strojem.

Např. psaní textů, jako tento je krajně kostrbaté, vyhledávání a zpracování informací rovněž. A tehdy nastupuje monitor, židle, stůl a posed kancelářského povaleče. Vsuvka – jsem posílen i popcornem, když mám ty narozky – konec vsuvky. A tak si tu sedím, píši text jako navrátivší se do světa klasického uživatele PC.

Chvilku jsem samozřejmě okusil svůj herní park a pocity se ucelily. AC Odyssey je s myší a klávesnicí na malém monitoru, takové nemasné neslané. Nové Laře také sluší po vzoru přísloví „co je větší, to je lepší“, na cm bohatší úhlopříčka. Ale pokud nahodíte nový Unreal Tournament, tak tam je prdelí na hrnci jednoznačně dobrá herní drátová myš, monitor, klávesnice a agresivní hráč.

Tak si říkám, že možná není vše o herních platformách, ale o hrách samotných. Čím více se titul podobá filmu, nabízí nezanedbatelné množství hollywoodsky laděných sekvencí, je TV jasnu volbou. Když si doma pustíte blue-ray s oblíbeným filmem, nevložíte ho do notebooku, pokud máte možnost užít si zážitek na větší obrazovce. Vedle toho se najde spousty stříleček z pohledu vlastní očí, strategií nebo jiných her, které jsou právě čistokrevnou hrou v pravém slova smyslu a tu podrobíte drobnohledu vašeho monitoru.

Když vidím nové Red Dead Redemption 2, mám chuť pořídit si ke všem hráčským libůstkách ještě jednu ufuněnou krabičku, další topné těleso do mé pracovny. Ale kdo ví, možná se časem dočkají i PC hráči a vyloupne se ruku v ruce i česká lokalizace. Pak by má peněženka nezůstala plná. Ostatně takto se k nám dostala i nová Forza Horizon 4. Skvělé pošušňáníčko a nebojím se říci, že grandiózně vypiplaný titul konzolového typu, na který se cokoliv jiného z PC může jen smutně dívat z rychlíku a nic neuvidí.   

Je co hrát, to je důležité a v jaké poloze to děláte, je o hře samotné a ne o vašem přímotopu v těle psacího stolu nebo pod TV. A já se chýlím ke konci, tvoří se mi s novým monitorem dobře, takže zase někdy příště a teď vypněte mě prosím, ať nebolí vás hlova!;-)

 

Diskusní téma: S monitorem na věčné časy

Konzole

HS 07.11.2018
No vidíš a já Playstation mám už několik let, pětapadesátk telku a stejně to ta tom hrát nebudu protože mě to na tom prostě nebaví a může to být hra sebelepší. Prostě jsem to zkusil a draze zaplatil. Moje "výkoné" PC a sedmadvacítka monitor, K+M, to je prostě pro mě.

Re: Konzole

hrac0 12.11.2018
Ahoj, díky za příspěvek! Tohle je opravdu individuální a je naprosto nesmyslné, když se o tom vedou debaty v diskuzích. Sám na sobě vidím, jak se můj názor časem změnil a že je občas dobré vyzkoušet něco nového, co člověka třeba nasměruje jinam. Hodně záleží také na dobrém namapování tlačítek klávesnice nebo gamepadu, ale faktem zůstává, že v samotném závěru to vždy nejvíc ovlivní samotné preference hráče, kterými může být dlouholetá zkušenost, pohodlnost nebo nostalgie... hraní zdar!

Přidat nový příspěvek